چالش حفظ مزیت رقابتی در برابر رقبا، قوانین درحال تغییر، عدم توجه به آیندهنگری، ارتقا درک و انتظارات مشتریان، جریانهای سیاسی و اقتصادی، باعث شده است تا دستیابی به اطلاعات جامع، دقیق و یکپارچه سازمانی برای مدیران در کلیه سطوح امری حیاتی باشد.
از سویی نمی توان همواره از نیروی اجرایی انتظار داشت تا بر روی همه امور به طور دقیق تمرکز و توجه داشته باشند. گستردگی اطلاعات و پیچیدگی تحلیل آن سبب شده تا نتوان هم وضع موجود را حفظ کرد و هم وضع مطلوب را بوجود آورد.
با ظهور هوش تجاری یا هوشمندی کسب و کار دیگر تکیه بر روش های قدیمی، کنار رفته و فناوری و هوشمندی فرصت شکارهای بزرگ و پولساز را فراهم کرده است. از مدیران فروشگاه های زنجیره ای انتظار می رود تا از اطلاعات صحیح و بروز جهت افزایش کارایی کارکنان و رضایت و تعامل با مشتری بهره گیرند. مدیریت باید ثابت کند که فرایند حفظ و نگهداری مشتریان، شناخت نیازمندیهای طبقات مختلف آنها و به طور کلی جریانات کار در زمینه های مختلف را در کنترل خود دارد.
هوش تجاری، رصد ذره بینی کسب و کار برای تصمیمگیری بهتر برای برنامهریزیهای کوتاه مدت و بلند مدت است. در واقع به دنبال تبدیل هر 1000 تومان شرکت به 10000 تومان است. هوشمندی کسب و کار، جهت اتخاذ تصمیمات مناسب و هوشمندانه در راستای پیشبرد درست امورتجاری می باشد. برای تبیین این موضوع مثال زیر را در نظر بگیرید:
هوشمندی کسب و کار در فرآیند عملیاتی:
فروشگاه های مواد غذایی و چند منظوره: مقرر شده طی قراردادی که با تامین کننده لبنیات بسته شده، محصولات حداکثر تا ساعت 9 صبح درب بارانداز فروشگاه آماده تحویل باشد. حال با توجه به عوامل متعدد، تامین کننده هر روز نیم ساعت یا یک ساعت دیرتر کالا را تحویل می نماید، تداعی کنید چه فجایعی بوجود می آید که از چشم ما دور است.
در اوج شلوغی فروشگاه اجناس تحویل می شوند
مشتریان که به امید یک سبد کامل وارد فروشگاه شده بودند با وضعیتی نامطلوب و شلف هایی خالی مواجه می شوند
غرغر زدن مشتریان کارکنان شما را نیز کلافه می کند
مشتری ناراضی به سرعت فروشگاه را ترک می کند کما اینکه شاید الباقی محصولات را نیز سر جایش بگذارد
نتایج:
- فروش کمتر
- مشتریان ناراضی
- کارمندان ناراحت
- محصولات تاریخ مصرف گذشته
- و نهایتا سود کمتر یا ضرر
- جلوگیری از هدر رفت منابع
- ترسیم برنامههای سودآور منطقیتر
- ارتقاء عملکرد سازمان با استفاده از هوش تجاری عملیاتی
- انجام تحلیل جهت کمک به تصمیمسازی و تصمیمگیری بهتر
- انجام تحلیلهای چندبعدی روی شاخصهای کلیدی عملکرد سازمان
- پیشبینی رفتار مشتریان و تقاضای بازار مبتنی بر تحلیل اصولی روندها و الگوها
- دریافت اطلاعات مصور با ارائه نمودارهای گرافیکی به جای گزارشهای متنی جهت رسیدن به بینش عمیقتر