رویکرد ارائه راهکار هوش تجاری با دیدگاه محصول محور، به معنای استفاده از محصولات یا به عبارتی نرم افزارهای آماده در سازمان است. اگر چه استفاده از محصول آماده هوش تجاری باعث کاهش هزینه بهای تمام شده و افزایش سرعت پیاده سازی آن در سازمان ها می گردد؛ اما در عمل این ابزار بیشتر شبیه به یک گزارش ساز و یا داشبورد مدیریتی در اختیار کاربران قرار داده و مفهوم هوش تجاری به عنوان یک فرآیند همیشه در حال توسعه، مطابق با تحولات و تغییرات اطلاعاتی را برای سازمان ها مهیا نمی سازد.
این دیدگاه به ویژه در سازمان های بزرگ مانند فروشگاه ها، هلدینگ ها و بانکها که با انبوهی از داده های خروجی از سامانه های متعدد ستادی و عملیاتی که هر روز نیز بر تعداد و قابلیتهای آنها اضافه می شود سر و کار دارند عموما باعث بروز شکست و یا ناکارآمدی راهکارهای هوش تجاری می گردد. همچنین تحولات ناشی از اعمال قوانین و استانداردهای جدید عامل دیگری است که قابلیت نرم افزارهای هوش تجاری را پایین می آورد.
معمولا در جهان از نرم افزارهای هوش تجاری در شرکت های کوچک استفاده میشود. این نرم افزارها غالبا به شکل اپلیکیشن موبایل بوده و به صورت فروشی یا اجاره ای (ماهانه و سالانه) در اختیار واحدهای کوچک مانند سوپرمارکت ها، میوه فروشیها، کارگاه تولیدی کوچک (مانند سفالگری) و … استفاده میشود.
هوش تجاری مجموعه ای از اطلاعات تحلیل شده را در قالبهای تحلیل های کسب و کار (Business Analytics)، پردازش تحلیلی بر خط (OLAP)، پردازش تراکنشی برخط (OLTP) ، پرس و جوها (Queries)، گزارش ها (Reports) و ابزارهای هشدار (Alert Tools) در اختیار مصرف کنندگان در سطوح مختلف سازمان قرار می دهد. برای تولید این خروجی ها فرآیندی از مرحله شناسایی نیاز ، تحلیل نیاز ، شناسایی منابع داده ، گردآوری داده ها ، پالایش داده و … را تا مرحله تولید خروجی و تحویل به مصرف کننده آن اطلاعات طی می کند.
-
شناسایی سازمان
-
شناسایی نیازمندی ها
-
تحلیل نیازماندی ها
-
شناسایی منابع داده
-
گردآوری داده
-
پاکسازی داده
-
پالایش و تجمیع داده
-
طراحی الگوی تحلیل داده
-
تحلیل داده
-
طراحی شاخص
-
طراحی خروجی